Slovo Majstor logo
početna
in english


Pravila i uslovi korišćenja

Slovo Majstor omogućava ispravljanje i preslovljavanje teksta pod uslovima i pravilima navedenim u nastavku. Smatramo da svakim pristupom Slovo Majstor veb strani korisnici potvrđuju da su upoznati sa navedenim uslovima i pravilima i eventualnim rizicima korišćenja naših usluga, kao i da ih u cjelosti prihvataju.

Kvalitet usluge
 • Slovo Majstor obezbjeđuje i održava visok nivo kvaliteta i tačnosti usluga, prvenstveno primjenom odgovarajućih medota i algoritama. Međutim, iz razloga koji su navedeni u nastavku, ne možemo da garantujemo apsolutnu tačnost svakog ispravljenog odnosno preslovljenog teksta, odnosno riječi. Napominjemo takođe da neprestano radimo na daljem razvoju i usavršavanju naših usluga kako bi unaprijedili i njihovu tačnost a i druge parametre kvaliteta.
 • Ispravljanje ošišane ("ćelave") latinice: Природа "ћелаве" латинице је таква да је у неким ситуацијама немогуће са потпуном сигурношћу одабрати одговарајућу ријеч. На примјер, презимена Чалић и Ћалић су једнако могућа рјешењa за ријеч "Calic". Због тога је у склопу исправљеног текста укључен алат за брзу и лаку накнадну поправку неодговарајућих ријечи.
 • Preslovljavanje: Usluga običnog preslovljavanja latinice ili ćirilice je jednostavna i kod nje se greška može pojaviti u veoma rijetkim slučajevima. Uglavnom se to može dogoditi sa stranim riječima - na primjer da se neprepoznata engleska riječ preslovi u ćirilično pismo ili ruska u latinično. Kod usluge običnog preslovljavanja ne postoji alat za brze ispravke kao u slučaju ispravljanja "ošišane" ("ćelave") latinice.
Autorska prava
 • Slovo Majstor ni na koji način ne polaže autorska prava na korisničke tekstove koje obrađuje.
 • Slovo Majstor zadržava prava na sve sopstvene sadržaje uključujući prvenstveno tehničke elemenete usluge, kao što su programski kod ili podaci koji se koriste u procesima ispravljanja i preslovljavanja.
Privatnost
 • Slovo Majstor ni na koji način ne zadržava korisničke tekstove koje obrađuje.
 • Nakon ispravke "ošišane" ("ćelave") latinice, korisnik može da koristi alat za naknadnu popravku riječi koje Slovo Majstor nije ispravio na zadovoljavajući način. Pri svakoj takvoj naknadnoj ispravci neke riječi ovim alatom, Slovo Majstor "zapamti" malu količinu informacija vezanu za ispravljenu riječ. Ovo omogućava da se usluga ispravke "ošišane" ("ćelave") latinice automatski unapređuje. U slučaju da ova funkcionalnost predstavlja problem, korisnik uvijek može da koristi samo osnovnu funkciju ispravke "ošišane" ("ćelave") latinice, a da sve eventualne naknadne popravke vrši u nekom nezavisnom editoru teksta.
 • Slovo Majstor koristi "cookies" funkcionalnost internet pretraživača i sačuvaće na korisničkom računaru malu količinu informacija isključivo vezanih za korisnikova podešavanja na veb strani (kao što su odabrana pisma za preslovljavanje).
 • Slovo Majstor u svojim procesima na serveru ne obrađuje niti zadržava bilo kakve lične informacije o korisniku niti tehničke informacije o korisnikovom sistemu uključujući i internet adresu sistema, fizičku lokaciju i druge parametre i informacije.
 • Slovo Majstor koristi usluge poznatih internet kompanija za socijalne mreže kao što su Facebook ili LinkedIn, koje su jasno prikazane na veb strani. Takođe koristimo usluge za statističku analizu aktivnosti (Google Analytics), kao i usluge oglašavanja (Google Ads). Ove usluge obrađuju i zadržavaju neke lične i tehničke podatke o korisnicima, a mi ih koristimo isključivo u skladu sa njihovom uobičajenom namjenom kao i njihovim uslovima i pravilima korišćenja koji su obavezni za sve njihove korisnike, uključujući i nas. Van ovih okvira, Slovo Majstor nema uticaj na njihovo funkcionisanje i ne preuzima odgovornost za njihov rad.
Komentari
 • Slovo Majstor koristi usluge Facebook socijalne mreže za objavljivanje korisničkih komentara na način koji je omogućen ovom socijalnom mrežom. Svi korisnički komentari predstavljaju isključivo mišljenje korisnika i Slovo Majstor ne preuzima odgovornost za njih. Slovo Majstor neće na veb sajtu objaviti komentare koji se ne pridržavaju osnovnih pravila kulturnog ponašanja i razgovora na internetu.